Acasă / Noutăți / Aici se doarme, vă rugăm nu deranjați!

Aici se doarme, vă rugăm nu deranjați!

Aici se doarme, vă rugăm nu deranjați!

Pentru protejarea liliecilor #EuNuTrezescLilieciiDinSomn!

În această perioadă liliecii hibernează. Cu această ocazie dorim să vă reamintim că liliecii au două perioade sensibile în ciclul lor anual: perioada de naștere (15 mai – 15 august) și perioada de hibernare (1 noiembrie – 31 martie).

Cele 32 specii de lilieci din România sunt protejate printr-o serie de legi. Această protecție, respectiv legislație se aplică indiferent dacă coloniile sau exemplarele se află în interiorul sau exteriorul ariilor protejate. Cu alte cuvinte, liliecii se află sub protecție legală pe tot teritoriul României.
 
Țara noastră are una dintre cele mai diverse și cele mai mari populații de lilieci din Europa. În România sunt și două dintre cele mai mari colonii de lilieci din Europa, fiecare cu aproximativ 100.000 de lilieci. Pentru a proteja liliecii putem în primul rând să răspândim informații reale despre ei și beneficiile lor. Dar comunitatea outdoor, în special turiștii cu afinitate pentru peșteri, au la îndemână și o modalitate foarte specifică, și anume atitudinea corectă vizavi de lilieci atunci când îi întâlnim în peșteri.
 
Vă îndemnăm la un turism responsabil în prezența liliecilor din întreaga țară. https://lilieci.ro/protectia-liliecilor/turism-responsabil/